Doprava zdarma při nákupu nad 1290 Kč

Květový med

Květový med, někdy nazývaný také nektarový, je druh medu, který vzniká zpracováním nektaru lučních květů nebo kvetů ovocných stromů. Pro tento druh medu je charakteristická sladká chuť, výraznější aroma a v porovnání s medem medovicovým, také světlejší barva. Květový med je vhodný k přímé konzumaci, k slazení čaje, kávy nebo k namazání na pečivo, případně k použití při přípravě oblíbených receptů. Díky vyššímu obsahu glukózy a fruktózy je květový med snáze stravitelný a méně zatěžuje trávení. Ve srovnání s medovicovým medem disponují květové medy také vyšším obsahem bílkovým. Mezi nejběžnější jednodruhové květové medy patří medy akátové, slunečnicové, lipové nebo řepkové.

Žádná položka
Druhy medu

Druhy medu

Včelí med můžeme charakterizovat jako hustou, sladkou a lepkavou tekutinu, kterou vytvářejí včely medonosné sklizní a zahušťováním nektrau nebo medovice. Rozlišujeme dva základní druhy medu, a to med květový, který je někdy nazýván také med nektarový, a med medovicový.